Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezký den,

nevím jaké je oficiální stanovisko ČSSD, ale já osobně podporuji referendum o přistoupeí ČR k euru. A osobně podporuji jeho zavedení. K Ladislavovi opravdu nevím, proč bych měl být populista, stačí se podívat na moji dlouholetou práci v poslanecké sněmovně a na má hlasování na plénu sněmovny. K odvolatelnosti plitiků si dovolím pouze dvě poznámky. Zaprvé jsou to občané, kteří si toho kterého politika volí a také by měli jeho činnost kontrolovat. Takže jaká odvolatelnost politiků, když volby jsou tajné a kdo tedy bude koho odvolávat třeba proto, že proti němu se rozjede mediální kampaň financovaná jeho odpůrci. Zadruhé, pokud to myslí pan Okamura vážně, pak by měl začít u sebe. Nejprve se nechal zvolit senátorem, kde nepracoval a pak se nechal zvolit poslancem, kde taktéž nepracuje.Takže co na to voliči Úsvitu přímé demokracie? Přece podle platné ústavy, volebních zákonů a další legislativy tady odpovědnost politiků je. Nesvádějte to na poltiické strany či jejich sekretariáty. V naší zemi máme daleko více nestranických zastupitelů a pak se ptám, kde se u nich tedy bere ta nezodpovědnost, o které pan Okamura i někteří diskutující píší. Někdy to chce opravdu více přemýšlet a méně tlachat. Někteří politicitotiž mají vžitou představu, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Ale tak to opravdu v reálném životě i v reálné politice nefunguje.

0 1
možnosti
Foto

Vy musíte být přímo "přežranej" toho mainstreamu. Vy jste pro přijetí eura??? A co Vám to přinese, víte? Ne? Tak se podívejte třeba na osud Řecka nebo Portugalska, či Španělska.

Jsou výkonné ekonomiky a pak ty "méně" výkonné. Ale všechny mají stejnou měnu (nebo chcete, aby měly) a tím pádem nemají žádný regulační nástroj. Tohle chcete i pro Česko?

Odvolatelnost politiků, jako strašák? Politika si zvolí občané. Jenže tohohle politika občanům "vnutil" stranický sekretariát (ústřední výbor apod.), takže zvolený politik je "odpovědný" tomuto stranickému orgánu a nikoli občanům, kteří ho zvolili (a to nejen těch, protože je placený z daní všech) A proto se zvolený politik nechová v zájmu občanů, ale ve svém a stranickém (lobbystickém) zájmu. Proto by měla existovat reálná hrozba jeho odvolání (a nikoli jen čekat na konec volebního období a takového záškodníka dál královsky platit)

A to, že pan Okamura nepracuje, je bohapustá lež - opět papouškovaná z mainstreamu.

Fakticky "to chce opravdu více přemýšlet a méně tlachat" - ve vašem případě nejen "někdy", ale STÁLE!!!!! Protože ty stonásobné mainstreamové lži jste konkrétně VY převzal za tu pravou politicky korektní a jedinou svatou PRAVDU.

0 0
možnosti

Jestliže tři čtvrtiny obyvatelstva je proti zavedení eur a politici chtějí zavést euro, opravdu by nemělo být referendum o euru? A toho se právě bojí ČSSD, proto bude proti referendu.[>-]

1 0
možnosti

Je sranda, když jeden demagog populista z ČSSD kritizuje druhého demagoga a populistu Okamuru.,,,,ale Okamurovi to manipulování stádem celkem vychází, když jsem viděl včera v hledišti ty ,,inteligenty", tak jsem si říkal probůh jen ne referenda.

0 0
možnosti

Také jsem to včera sledoval a podle vzorku publika mám velké obavy z nějakého všeobecného referenda. Kromě třech rozumných příspěvků (mladík pobývající ve Švýcarsku a dva zastánci místních referent) to byly naprosté šílenosti. Zejména ten občan, který tvrdil, že na Ústava je neplatná, neboť se o ní nerozhodlo v referendu!!! V žádném státě světa se o Ústavě v referendu nikdy nerozhodovalo!!!!!

2 0
možnosti

A kolega bloger pan Čumpelík tam také "perlil"....

2 0
možnosti

Okamura chce prosadit i odpovědnost politiků. A právě proto musí být našimi "poctivými" politiky co nejdřív odstraněn. Chce prosadit, aby politik měl strach z toho, že ho můžou lidé v referendu sesadit. A právě proto se naši "poctiví a čestní" politici snaží ho, co nejvíc pošpinit. Přijde čas, kdy na něj vymyslí aféru, aby ho mohli odstranit. Čestný člověk bohužel podle našich politiků nemá v politice co dělat...

2 0
možnosti

Jak byste to chtěl technicky provést? Kdo by takového politika odvolával? Všichni? I ti, co ho nevolili? To by nám těch politiků moc nezbylo. A jména těch, kdo ho volili se nikdy nedozvíme. Volby máme jaksi tajné.

3 0
možnosti
Foto

Dobrá demagogie. Podle Vás se tedy prodaníme k zářným zítřkům, ano? Čím vyšší daně, tím budete vy všichni hochštapleři mít víc peněz na páchání eurosocialistického dobra? (přeloženo do češtiny: víc peněz na rozkradení)

A asi jste nepostřehl informaci, že ve, vámi socany tak zbožňovaném, Švédsku došlo k zásadnímu snížení daní, a k rapidnímu zeštíhlení státního aparátu, že ne?

5 1
možnosti

Možná máte pravdu, ale rozhodně o daních nesmí rozhodovat lidé v referendu.

1 0
možnosti

ČSSD je ve skutečnosti proti referendu. A pokud na to dojde řeč, tak o něm budou jen mluvit. Pokud se o něm bude někdy hlasovat, všimněte si, že ani jediný politik z ČSSD nebude pro referendum. Všichni eurorealisté dobře vědí proč.[>-]

0 1
možnosti

ČSSD nevolím, ale proti referendu jsem také.

2 0
možnosti

Vysoké zdanění ve Skandinávii? A jakou tam mají koupěschopnost?Jak vysoké mají platy?Co všechno si mohou z platu koupit? Budou-li tu vysoké platy, klidně může být zdanění třeba 50%.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Musím oponovat, neboť návrh, který předlolžil Úsvit, je z dílny ČSSD. Úsvit  chce mimo jiné prosadit, aby se více využívalo  obecné  celostátní referendum, které je zakotveno již 25 let v Ústavě. Bohužel toto se nevyužívá, politici se tohoto referenda bojí.

 Čechošvýcar zde nebydlí, nic o naši zemí neví, pouze z médií, takže jeho diskuze na mě budila dojem, že občané této země jsou pro něj negramotní blbci, kteří neumí se rozhodnout.

Pokud jsme schopní volit, tak referenda jsou také volby, takže k tomu svéprávní občané jsou.

Při volbě prezidenta, dali právě občané hlas tomu menšímu zlu. 

 Pan Knižák je protažená ruka ODS, takže papouškoval. 

Já osobně bych o gripenech hlasovala, přece nejde o to hodnoti gripeny po stránce technické, ale jak jsou výhodné nebo nevyhodné pro náš stát a co si může náš velmi zadlužený stát dovolit.  A to občan ví. Pokud by bylo referendum o církevních restitucích, něco by se v rátilo a ne v takovém množství, jak chtějí církve a mnohdy i takové, které neexistovaly před r. 1948.

3 1
možnosti

Oni se referenda bojí i politologové, protože je to cesta do pekel. Nefunguje nikde na světě kromě Švýcarska s jeho unikátní historií, všude jinde škodí. Smysl má pouze na komunální úrovni.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS