Diskuse

Brexit není konec, ale může být začátek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Marně si pane poslanče lámu hlavu nad tím, zda jste byl zvolen poslancem za Českou republiku a nebo za Velkou Británii? Místo toho, abyste se čistě věnoval problematice domácí, řešíte (i když ve vztahu k ČR) Brexit.

1 0
možnosti
JF

Podle vás jsou všichni, kterí mají oprávněné výhrady k politice EU, jen jacísi "odporní" populisté, protože EU je skvělý vynález. Nezdá se vám, že to tak nemusejí vidět opravdu všichni? A jak byste nazval ty, kteří se drží svých prebend vyplývajících z funkcí v aparátu EU a kašlou na názory lidí, které by měli zastupovat?

4 0
možnosti
IM

I41v97o 56M81u43s96i22l

12. 1. 2017 14:25

Pane poslanče , píšete v prvním odstavci, ze chcete přiblížit EU občanům a demokratizovat její rozhodování.

V každém případě pouze něco v EU lehce demokratizovat je špatně.

Občané a státy nechtějí demokratizovat EU , oni ji chtějí demokratickou.

Žádné úpravy EU typu " eurosocialismu s lidskou tváří " , ale plně demokratické

instituce zbavené komisařů a eurobyrokratů.

Snad jen taková změněná EU může mít nějakou dlouhodobější budoucnost.Kde se

budou respektovat potřeby a odlišnosti států a občanů Evropy.

2 0
možnosti
Foto

EU je nereformovatelná !

Nešlo reformovat Nacizmus ani Komunizmus ani žádné jiné odrůdy socializmu, nejde reformovat ani Eurosocializmus.

4 0
možnosti
Foto

Pane poslanče, teď nevím: děláte si z nás - občanů ČR - srandu, nebo je to jakési povinně nepovinné eurohujerské vymývací píárko EU?

To chcete tvrdit, že vy tam "u vesla" stále věříte v životaschopnost té zločinecké, nedemokratické, na nacistických kořenech vystavěné EU?

To chcete tvrdit, že skutečně věříte, že prosperitu, zaměstnanost, životní úroveň, bezpečnost občanů a další záležitosti zařídí nějaké nedemokraticky vytvořené směrnice, regulace, příkazy a zákazy z lůna EK, které jsou opět nedemokraticky povinně automaticky přijímány bez jakýchkoli možných úprav národními parlamenty v podobě národních zákonů?

Opravdu věříte v to, že instituce EU, do kterých jsou "odkládáni" na domácí půdě znemožnění vysloužilí politici, kteří se tam zuby nehty snaží udržet (za ty prachy - aby ne!, že?), jsou reformovatelné????

Základní myšlenka o volném pohybu osob, zboží a kapitálu je skvělá, nějaká harmonizace pravidel je potřebná, ale co to všechno ostatní?

Evropské dotace? - to je jenom nástroj bruselské obrovské megakorupce, záležitost, která potlačuje pokrok, zrůdně křiví společný trh.

A různé směrnice o povolených odrůdách, tvaru či velikosti zemědělských produktů, o velikosti splachovacích nádržek WC, o příkonech domácích spotřebičů, o energetické úspornosti budov, o tvarech šipek vodorovného dopravního značení, o velikosti včelích úlú či klecí pro drůbež nebo výběhů hospodářských zvířat, zákazy klasických žárovek, takzvaná "zelená energie", atd., atd., atd., - těch věcí je "miliarda" některé jsou pro pana doktora Chocholouška, některé jsou zločinné, ale to všechno je jen balast, hnůj, žumpa, koule na noze, svazující pouta...

...a MOCENSKÝ NÁSTROJ!!!!!!!!!

Pane poslanče, není Vám trapně???

6 0
možnosti
ZZ

jsem prostý člověk, ale pořád mi nedochází, co se na mém životě po "odchodu" Británie " z EU" změní? Bude mi bráněno obchodovat s angličanem, tak jak dosud? Nevpustí mě do Anglie?

5 0
možnosti
Foto

Sníží se objem eurodotací o příspěvek GB, sníží se objem vzájemného obchodu mezi GB a EU, včetně přelivů kapitálu, a také asi budou v menší míře naše studentky jezdit trhat jahody do GB.

0 2
možnosti
BC
Foto

Nikoliv malý, ale nízký ekonomický růst.

0 1
možnosti