Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Hrubý, nemáte pravdu. Žádný švindl kurz to nebyl, protože jsem jej absolvoval jako zaměstnanec soukromé firmy v době, kdy jsem nebyl v politice a byl to roční kurz švýcarské nadace Transfer. A mohu vás ujistit, že o ekonomice a podnikání toho vím docela dost. Co se týká daní , pak je nutno se spíše obrátit na českou pravici, která tyto zvýšené daně zavedla. A co se týká mandatorních nákladů, tak tady se opravdu neshodneme. Prostě proto, že jako sociální demokrat podporuji solidaritu ve společnosti a pokud roste HDP a národní bohatství, pak by se o něj měli podělit všichni.

0 0
možnosti
VH

Proboha. Při dělbě práce je samozřejmé, že koncový výrobce potřebuje na stejné tržby (tržby!) méně času, než výrobce polotovaru! To ví každý. Jen mimořádný Neználek tím může někde argumentovat.

(Opravdu za prodej mouky utrží sedlák méně, než pekař, který z ní upeče chleba. Pekař méně, než obchodník. Každý totiž svojí prací dodal výrobku nějakou přidanou hodnotu.)

Až nás tedy budete chtít příště poučovat, porovnávejte čas na přidanou hodnotu. Nebo se naučte nejzákladnější názvosloví.

0 0
možnosti
Foto

Mohu vás ujistit, že ekonomické vzdělání mám, protože jsem absolboval roční kurz Podnikové hospodářství a management a dále jsem byl v DR firmy Hrates a CTZ v UHerském Hradišti. A přiznám se, že mé názory jsem opíral o názory odborníků - ekonomů a finačníků, tak jako o své dlouhodobé postřehy z mé funkce, kde velmi často navštěvuji průmyslové podniky. Ano, jsem člen vládní strany, ale snad uznáte, že za tři roky se nedá napravit vše, co tu zpackaly předchozí pravicové vlády. A to, že roste HDP je částečně zásluhou vlády, protože součástí růstu je i růst spotřeby domácností, což se stalo. Ano, jistě by mohl by růst větší, například většími investicemi do infrastruktury, ale pozastavení staveb v roce 2008 a 2009 nadělalo pěknou škodu. Ale o tom jsou ta špatná politická rozhodnutí...

0 0
možnosti
VH

1. Ano - politici považují (výhradně pro sebe) za vrchol vzdělání roční švindlkurzy. Z článku vyplývá, že ani z krátkého školení jste si neodnesl nic.

2. Návštěvou průmyslových podniků, tím PR jednáním, se poučíte opravdu mohutně.

3. Ano - údajně zvyšujete osobní spotřebu - drancováním rozpočtu. Přitom nás ovšem okrádáte o 5 % DPH sníženého a 1 % DPH základního. Obě zvýšení DPH jsou v současnosti nedůvodná.

Zvýšení z 10 % na 14 % mělo částečně krýt náklady 2. pilíře důchodového pojištění. Po jeho nesmyslném zrušení jste jaksi zapomněli daň zpět snížit. Okrádáte nás o nejméně 35 (až 40) mld.!!

Zvýšení obou sazeb DPH o 1 % bylo krátkodobé, pro překonání důsledků hospodářské krize. A datum zpětného snížení bylo zákonem uvedeno (pravda - sjednocením sazeb). To jste zrušili.Takže nás okrádáte o dalších více než 15 mld. Ještě chcete tvrdit - při Vašem vysokém ekonomickém vzdělání - že vykrádáním našich peněženek nedůvodně vysokými daněmi podporujete osobní spotřebu?

4. Ano - v době krize se (i drasticky) snižují náklady státu. Rychle lze snížit jen nemandatorní, tedy prakticky jen investice. Jenže: v době konjunktury se výdaje zvyšují. Ale výdaje nemandatorní (tedy investiční). Každá, jen malinko odpovědná vláda (a parlament) nezvyšuje nezodpovědně a populisticky výdaje mandatorní. Neboť ty v době další krize ekonomiku nutně položí. Ovšem je nesmysl chtít od současné vlády byť i jen špetku zodpovědnosti!!!

PS: Nevím, proč jsem si vzpomněl na jednoho kapitána z doby mé náhradní vojenské služby. Snažil jsem se ho naučit středoškolskou matematiku. Nejen, že nezvládl ani nejjednodušší lineární rovnice. On ani netušil, co to je. A víte, co jsem se nakonec dověděl? "Vidíte, vy jste na maturitu studoval tři roky. Mně stačil rok."

0 0
možnosti
LV

L45i34b19o89r 23V86a28n51ě64k

15. 10. 2016 1:03

Z textu i popisu osoby autora soudím, že nemá naprosto žádné ekonomické vzdělání.

Ani základní.

1 0
možnosti
Foto

Slova, slova, slova.........PLKY.

1 0
možnosti
JL

Člen vládní strany nám sděluje, že nám ujíždí vlak - a to v době skoro neuvěřitelného hospodářského růstu (na růstu ale vláda prakticky nemá žádný podíl). Jestli je pravda, že nám ujíždí vlak, tak něco děláte blbě.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS